Pelet yakıtı; her türlü tarımsal artık, odun, endüstriyel odun artığı ve ormansal artıkların işlenmek suretiyle yoğunluğu arttırılarak enerji elde etmek maksadıyla kullanılan küçük parçacıklara denir. Silindirik bir forma sahip olan biyokütle pelet (pellet) yakıtları, genellikle 6-10 mm çapında 20-30 mm uzunluğunda olan küçük parçalar halindedir.

PELET KULLANIM ALANLARI

Konutlar

İşyerleri

Sanayi Isınma

Sanayi İmalatı Isıtma

Elektrik Üretimi

PELETİN FAYDALARI

Fosil yakıtlara göre çok daha ucuz olup, aynı enerjiye daha ucuza ulaşmanızı sağlamaktadır. Sürekli değişkenlik gösteren fosil kaynaklı yakıtlar yerine sabit maliyetli ürün kullanımı. Pelet yakıt fiyatları, $ ve €'ya bağlı değişmez.

Baca gaz salınım ve çevre kirliliği değerleri düşük olup, ozon dostudur ve Kyoto protokolüne göre kabul edilebilir co salınım eşik değerlerinin altındadır.

Çevre ve insan sağlığı emisyon değerleri fosil kaynaklı yakıtlara nazaran çok daha düşük seviyededir. Kullanımı sonrası atık miktarının az olması, kül oranı % 1'dir.

% 99 yanma oranı ile yüksek seviyede verimli yanma sağlar.

% 100 yerli üründür.

Fosil kaynaklı yakıt ithalatı azaltıp ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.

Pelet nakliyesi ve depolanması çok kolaydır. Rafine bir biokütledir.

Pelet kullanımından sonra çevre kirliliği azalacaktır.

Pelet orman atığı ve orman endüstri atıklarını değerlendirerek üretilirken, önemli bir geri dönüşüm sağlamaktadır.

Pelet mekanik işlemlerden geçirilmiş, endüstriyel ormanlardan üretilmiş, kesinlikle kimyasal içeriğe sahip olmayan bir yakıttır.

Pelet üretimi safhasında ormanları korumaktadır. Orman genel müdürlüğünün yıllık endüstriyel odun ve yakacak odun üretimi ortalama 22 milyon metreküptür. Bu üretim orman kurma, orman bak orman gençleştirme, iyileştirme ve üretim faaliyetlerinden elde edilmektedir.